Kalibrálás

HM ARZENÁL Elektromechanikai ZRt.
KÖZPONTI MÉRÉSÜGYI LABORATÓRIUM

HM ARZENÁL ZRt. keretein belül működő Központi Mérésügyi Laboratórium /KML/ több mint 40 éves múlttal (1966 óta) tevékenykedő laboratórium. Korábban a jogelődjénél, illetve a Magyar Hadseregnél elsőszámú kalibráló/hitelesítő labor szerepét töltötte be, ahol főleg elektronikai mérőeszközök pontossági ellenőrzése történt meg, amely magában foglalta a nyomás- és hőmérsékletmérők kalibrálását is.
A fő elvárás a javítóbázisra került haditechnikai eszközökben használt, illetve a javításhoz szükséges mérőeszközök kalibrálása, amely ma már meg kell, hogy feleljen a HM ARZENÁL ZRt-nél működtetett különböző minőségirányítási rendszerek követelményeinek is (ISO, AQAP).A laboratórium 1992-től folyamatosan akkreditált laborként is működik, nyitott a polgári megrendelések felé. Jelenleg is a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által felügyelt akkreditált státuszban tevékenykedik – 13 mérési területen – amelynek feltétele a felülvizsgálatok megléte.
A főbb mérésügyi területek (lásd. összefoglaló táblázat) a nyomás, hőmérséklet és elektromos mérésekre terjednek ki. Az elektromos mérések az egyenáramú mérésektől a nagyfrekvenciás mérésekig több területet fognak át.
A laborban a bemérő állomány a mérésügyi területén 35-40 éves tapasztalatokkal rendelkezik, valamint a speciális haditechnikai mérőeszközök beméréséhez szükséges ismereteket is elsajátította.

Beszállítási cím:  4461 Nyírtelek, Dózsa György út 121. Telefon: (42) 210-555*/7399
                          2100 Gödöllő, Dózsa György út 59-61. Telefon: (06-20) 449-9737