Védelmi ipar

Védelmi ipar ágazati koncepciója

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a Magyar Honvédség ütőképes és korszerűen felszerelt haderővé alakításán túl, elsődleges célként fogalmazza meg, a magyar védelmi ipar fejlesztését is. A Honvédelmi Minisztérium vezetése megtárgyalta és elfogadta a HM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok 2018 és 2022 közötti időszakra szóló Védelmi Ipari Ágazati Koncepcióját.

 PDF

Védelmi ipari tevékenység

A védelmi ipari tevékenység magába foglalja a különféle rakéták és rakéta rendszerek, tűzvezető rendszerek, radarok és egyéb kisegítő eszközök nagy-, közép-, és szükség szerinti javítását, illetve műszaki felülvizsgálatát, valamint ezen eszközök fejlesztését és modernizálását.


 Tovább 

Üzemidő hosszabbítás

A HM ARZENÁL Zrt. a Magyar Honvédség és más Megrendelők részére irányított és nem irányított rakéták üzemidő meghosszabbítását (műszaki felülvizsgálatát) 1997 óta végzi folyamatosan.

 Tovább 

P-37 radar

A P-37 lokátor modernizálási programja 1997-ben kezdődött, az első modernizált radart a HM ARZENÁL Zrt. 1999-ben adta át a Magyar Honvédségnek. Tovább 

P-18 radar

A P-18 lokátor modernizálási programja 2000-ben kezdődött, az első modernizált radart a HM ARZENÁL Zrt. 2002-ben adta át a Magyar Honvédségnek.

 Tovább 

P-18MH2 radar

Ez a méteres sávú radar hatékony a lopakodó technikával felszerelt repülőgépek felderítésében. A radar alkatrészbázisa a legmodernebb, kereskedelmi forgalomból beszerezhető alkatrészekre épül.

 Tovább 


Mistral légvédelmi rakéta rendszer

A HM ARZENÁL Zrt. sikeresen működött együtt a kishatótávolságú légvédelmi rakéta tender nyertesével, a francia-angol Matra BAe Dynamics (MDB), illetve annak olasz-svájci alvállalkozójával az Oerlikon-Contraves (OC) cégekkel.

 Tovább 


K-1P tűzvezető rendszer

A K-1P tűzvezető rendszer az orosz gyártmányú K-1M tűzvezető komplexum modernizálásával jött létre, mely rendeltetése szerint a rakéta- és csöves légvédelmi tüzérség automatikus, centralizált tűzvezető rendszere.


 Tovább SAKER radar

A magyar hadiipar fejlesztette ki az SPSS-1000 (Saker Hordozható Megfigyelő Rendszert) rövid hatótávolságú, hordozható és sokoldalú megfigyelő rendszert, mely alkalmas a felszínhez közel mozgó célok (emberek, élőlények, mozgó objektumok) érzékelésére. Képes meghatározni a cél távolságát, sebességét és méretét.


 Tovább 


AK-63F gépkarabély modernizáció

A HM ARZENÁL Elektromechanikai Zrt. 2013 év eleje óta foglalkozik az AK-63F gépkarabély modernizációjával, felhasználva a fegyver modernizáció terén az elmúlt évek során megszerzett tapasztalatokat.


 Tovább 

Maverick Logisztikai Központ

A Központot a HM ARZENÁL Zrt. 2008-ban, a Raytheon Missile Systems-szel (USA) együttműködve, Nyírtelki telephelyén nyitotta meg.

 Tovább 

K-435N

„Watchman” és „AR-51” típusú felderítő radarok részleges modernizálása - jelfeldogozó- és plotképző rendszer cseréje. Saját fejlesztésű-, és gyártású panelek, blokkok felhasználásával az alábbi területek kiszolgálása került kicserélésre: jelfeldolgozó rendszer, plotképző rendszer, útvonalképző rendszer, távvezérlési képesség, megjelenítő felület.


 Tovább